Work

3D Modeling achter de schermen

februari 4, 2021, 1 Comment

Welcome to my first blog!

Op deze pagina wil ik je graag wat meer vertellen over hoe ik mijn werk doe. Het kan handig zijn om elkaars workflow te begrijpen als we samenwerken. Elk 3D project heeft over het algemeen hetzelfde proces.

De hoeveelheid werk hangt af van het project. Misschien heb je al een 3D model of een ander soort bestand dat het 3D model in kwestie kan ondersteunen. Als dat zo is, kan dat veel tijd besparen. Dit is vooral het geval bij grotere architectuurprojecten.

Als je om je heen kijkt, bestaat onze wereld uit een enorme hoeveelheid materialen. Al deze materialen kunnen in 3D worden gecreëerd. Tijdens het werkproces van 3D modelling zal het aantal details echt scherp worden, met als resultaat dat je eigen wereld echt wordt! Het doel is om elke foto-realistische 3D visualisatie zo grafisch mogelijk te maken. Daarom fotografeer ik de texturen vaak zelf, zodat ik de maximale kwaliteit kan nastreven. Een andere blog over dit onderwerp volgt binnenkort.

Ben je bekend met fotografie? Camera’s in 3D hebben eigenlijk hetzelfde effect als de gewone, ook al zijn ze digitaal. Dus als je plaatjes hebt zitten kijken op Pinterest en je zou je project nog mooier willen maken dan je inspiratiebron, dan kunnen we daar zeker samen naar kijken 😉

De 3D modellen zijn meestal de sleutel tot fotorealisme. Dit is bijzonder omdat we in het leven meestal alles zo overzichtelijk mogelijk willen houden. Echter, extra rommel en details maken een 3D visualisatie meer ”echt”. Hoe dan ook, ik hoop dat de video hieronder je een betere indruk geeft van het proces!

Bart

×

Welkom!

Gekke vragen bestaan niet. Stel je vraag via Whatsapp of stuur een mail naar bart@hoogstratendesign.nl

× How can I help you?